Vrijwilligersbijdrage seizoen 2019-2020

17 februari 2020 9:15

K.S.V. Fortissimo is een bloeiende vereniging, alleen zonder hulp van vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Fortissimo is blij met welke vorm van hulp dan ook binnen de vereniging en waardeert de vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging enorm. Helaas is er nog een aantal mensen die zich nog niet heeft ingeschreven als vrijwilliger, tijd om even een aantal zaken op een rijtje zetten.

Voor wie geldt de vrijwilligersbijdrage?

Op de Bijzondere Ledenvergadering van 4 april 2017 is er besloten om vanaf seizoen 2017/2018 een verplicht vrijwilligersbeleid in te voeren. Het uitgangspunt is dat per seizoen voor elk eerste spelend lid van een gezin minstens 9 uur vrijwillig wordt bijgedragen aan verschillende hand- en spandiensten. Spelers van 18 jaar en ouder worden geacht deze 9 uur zelf als vrijwilliger actief te zijn. Onder voorwaarden wordt vrijstelling verleend voor het verplichte vrijwilligerswerk.

Wanneer vrijstelling?
Iedereen die een organisatorische vrijwilligerstaak verricht, is vrijgesteld van een facilitaire vrijwilligerstaak. De organisatorische vrijwilligerstaken vergen meer dan de 9 uur die bij het verplichte vrijwilligerswerk wordt gevraagd en zijn van cruciaal belang voor de sportvereniging. De volgende personen zijn ook vrijgesteld van het verplichte vrijwilligerswerk:

• Ereleden en leden van verdienste
  • Leden van 70 jaar en ouder
  • Leden die om gezondheidsredenen niet mee kunnen doen (aan te geven bij het bestuur)