Club Challenge!

24 februari 2021 21:30


Wij, Maarten Heisen en Annita van Doorn, zijn initiatiefnemers van de Club Challenge en beide Olympiërs en fysiotherapeut. Als ex topsporters hebben we veel gezien van de sport in de wereld en weten we hoe uniek de structuur van sportverenigingen in Nederland is. We hebben begrepen dat veel sportverenigingen het zwaar hebben in deze corona periode. Daarnaast sporten mensen een stuk minder en worden ze automatisch minder fit (met verhoogde kans op blessures wanneer ze weer vol aan de slag gaan) Daar willen wij wat aan doen!

Graag willen we de leden van uw vereniging de kans geven om deel te nemen aan onze Club Challenge. Een challenge waarbij leden zich bij ons kunnen aanmelden om een 6 weeks trainingsprogramma te volgen van 3 trainingen per week, gericht op de basisprincipes van sport, zoals snelheid, kracht, coördinatie, looptechniek en explosiviteit. Door deelname en het doen van trainingen kunnen de leden punten verdienen voor de club. Hoe meer punten de club heeft verzameld, hoe hoger de vereniging in de ranking komt. Op dit moment kunnen de eerste 5 sportverengingen een sponsorbedrag verdienen. Wij proberen een aanzet te geven en wellicht dat andere bedrijven de sponsor pot nog kunnen vergroten.

Ook individueel kunnen de sporters prijzen winnen, namelijk met de weekchallenges, voor week 1 is dit bijvoorbeeld: neem een video op van een oefening die specifiek is voor jou sport en deel deze via social media (facebook, twitter, instagram).

Elke week delen we ook verschillende tips, dit kan zijn over looptechniek, blessure preventie en voeding.

Na aanmelding ontvangen de leden een link en inloggegevens voor het programma en de spelregels. En kan er gestart worden. We willen starten op 22 februari, die week gebruiken we om "op te warmen", de echte start zal zijn op zaterdag 27 februari. Hierna kunnen sporters nog wel aanmelden, alleen kunnen dan in totaal minder punten verdient worden. Deelname aan de Club Challenge is kosteloos.

Hieronder een filmpje met de uitleg over de Club Challenge Ede:

Lees meer op:
https://www.mijnfysiopraktijk.nl/clubchallenge/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!